Eerste activiteiten met je newborn baby

De eerste dagen en weken na de bevalling kunnen behoorlijk overweldigend zijn, want van de ene op de andere dag raakt je vorige ritme helemaal in de war, je slaapt minder, moet voor de eerste keer de luier van je baby verschonen, borstvoeding en tegelijkertijd past je lichaam zich ook hormonaal aan – het is allemaal fysiek en emotioneel vermoeiend.

Geen wonder dat veel jonge moeders in eerste instantie dagenlang het appartement niet verlaten, de hulp van papa, kersverse grootouders en de verloskundige dankbaar aannemen en blij zijn als ze de tijd hebben om hun haar te wassen.

Dit is volkomen normaal en je zult zien dat je na de eerste twee of drie weken met het kind een nieuwe routine vindt, je kracht langzaam terugkeert en de wens om samen met je geliefde iets te beleven en samen de wereld te ontdekken zal groeien.

Wat kun je doen met een baby en vanaf wanneer, wat is goed voor ouders en kind? In dit artikel geven we je de beste tips voor de eerste gezamenlijke activiteiten en excursies met kinderen.

Samen de frisse lucht in

Het maakt niet uit of je baby in de lente, zomer, herfst of winter wordt geboren: je kunt de kleintjes mee naar buiten nemen zodra je daar zin in hebt.

De frisse lucht en bewegen is net zo goed voor jou als voor je baby, de oude misvatting over de gevaren van de omgeving voor je kind is allang achterhaald en tegenwoordig is het alleen in uitzonderlijke gevallen zoals vroeggeboorten aan te raden om de baby de eerste weken thuis blijven.

Let op de juiste kleding voor je baby, passend bij het seizoen en doe bij twijfel een temperatuurcontrole in de nek – als de nek van je kindje lekker warm is, voelt je lieverd zich heel goed, als hij bezweet of te koud is, je moet een laag uittrekken of je aankleden.

Doe het rustig aan en maak eerst een kleine, korte wandeling van 15-30 minuten door de buurt, en vergroot dan geleidelijk de duur en afstand als je je er prettig bij voelt. Mooi ingepakt en met een laagje wind- en weercrème op je gezicht ben je goed voorbereid op idyllische wandelingen in de nog ijzige temperaturen in de lente of in het kleurrijke loofbos in de herfst.

Het beste is om altijd een mousseline doek bij je te hebben, die je op verschillende manieren kunt gebruiken als borstvoedingsdoek of windscherm. Je kleintje zal versteld staan ​​hoeveel kleuren Moeder Aarde in de herfst voor ons tovert.

Moet het echt walgelijk en nat zijn: onze geheime tip voor wandelingen met baby’s zijn het aquarium en de tropische gebieden in de dierentuin. Het is hier gezellig en warm. Bereid je voor met de uienlook, zodat je je kleintje snel en gemakkelijk kunt uitkleden als je op pad bent in de warme ruimte.

Je kunt het beste direct na het geven van borstvoeding gaan wandelen, zodat je liefje niet weer honger krijgt. Meestal vallen de kleintjes snel en tevreden in slaap als ze goed worden gevoed.

Ga winkelen en doe boodschappen

Naar de supermarkt gaan en boodschappen doen is misschien niet de meest opwindende activiteit, maar het kan in het begin een uitdaging zijn met een kind en moet daarom bewust “geoefend” worden. Op deze manier krijg je geleidelijk een gevoel voor hoeveel tijd deze dagelijkse activiteiten met baby in beslag nemen, wat je in de kinderwagen moet hebben om voorbereid te zijn op alle eventualiteiten, en wat je geliefde wel en niet leuk vindt.

Ontmoet vrienden en nodig bezoekers uit

Na de geboorte draait natuurlijk alles om de baby. Het is echter belangrijk dat je niet vergeet om aan jezelf te denken en ook om dingen in je nieuwe dagelijkse leven te integreren die goed voor je zijn – en dit geldt in het bijzonder voor je sociale contacten.

Ze komen vaak te kort als de baby er is. Een wandeling met je beste vriend, een picknick in het park, een bezoek aan het café of gewoon vrienden of familie uitnodigen bij je thuis – je vrienden en familie zullen gegarandeerd blij zijn je te ontmoeten en je geliefde te zien groeien, en jij ook jij zal ook zien hoe goed het is om je kennissen te zien – en misschien een uur of twee over andere dingen te praten.

Zijn er andere jonge of zelfs nieuwe moeders en vaders in je vriendenkring? Des te beter! De uitwisseling met vrienden of kennissen die momenteel soortgelijke dingen meemaken en doormaken is altijd goed om je eigen angsten, zorgen en vreugden te delen.

Speelafspraakjes, borstvoedings- en peutergroepen

Sociale contacten zijn voor de kleintjes net zo belangrijk als voor jou. Want ook als baby’s nog niet actief met elkaar kunnen communiceren of goed met elkaar kunnen spelen, nemen ze elkaar vanaf de leeftijd van ongeveer negen maanden waar en beginnen ze elkaar bijvoorbeeld te imiteren of bewegingen te imiteren.

En daarnaast zijn speelafspraakjes met andere jonge gezinnen, borstvoedings- of peutergroepen, die in veel wijken of gemeenschappen worden aangeboden voor baby’s vanaf drie maanden, ook een geweldige kans voor jou als ouders om in contact te komen en uit te wisselen ideeën.

Zoete luiheid

doei wereld Dag actie. Waarom niet gewoon ontspannen thuis op de bus. De “knik”-trend uit Nederland zou heel genezend zijn en het is nooit te vroeg voor baby’s om de zoetheid van niets doen te ontdekken. Onze MABYEN Spotify-lijst ondersteunt je – en we knuffelen ook, want dat bevordert je binding.

Babymassage, babyzwemmen & floaten

Doe jezelf en je geliefde iets goeds en verwen de kleintjes met een ontspannende massage. In onze MABYEN Spa kun je je geliefde laten verwennen door onze babymasseuse, zelf massagetechnieken leren in een groepsles of ontspannen voor twee in de mama-baby combo. En maak dan zelf thuis van de babymassage een ritueel – het kalmeert de kleintjes, stimuleert het maag-darmkanaal, stimuleert het zenuwstelsel en helpt bij de binding.

Om de babymassage nog beter te maken, hebben wij onze speciale babymassageolie ontwikkeld. Verwarm gewoon een paar druppels in je handen en geef je geliefde een rustgevende massage. Je bent van harte welkom om de juiste technieken te leren in onze babymassagecursussen in de MABYEN Spa.

Babyzwemmen en drijven zijn ook leuke en effectieve activiteiten voor jou en je baby. Dit brengt ook mama’s en papa’s in een goed humeur. Laat je baby nooit onbeheerd achter.

Theekransje met baby

Is je baby ouder en al begonnen met bijvoeding? Waarom dan niet een klein gezellig theekransje thuis, want een kopje thee komt altijd precies op het goede moment. Onze biologische droomthee met citroenmelisse en venkel is de beste manier om kleine avonturiers voor te bereiden op een goede nachtrust – en een theeceremonie helpt ouders ook om rust te vinden. Let voor je kleintjes op de bereidingsinstructies op het hersluitbare blikje.

We hebben een speciaal theerecept voor jullie ouders: Bereid de biologische droomthee zoals gewoonlijk. Voeg vervolgens wat verse muntblaadjes of kruiden naar keuze toe en laat de thee met de blaadjes afkoelen tot 40 graden. Meng nu per kopje een dikke lepel biologische honing door de thee en meng met een paar scheutjes vers citroen- of sinaasappelsap. mmm.