Kraamzorg

Ontzettend gefeliciteerd met je zwangerschap! Kraamzorg helpt je bij de aanstaande gezinsuitbreiding. Lees hier meer wat je kunt verwachten met de kraamzorg. Wij zijn er voor jou, voor de kleine en alle overige betrokkenen. Geheel volgens jouw persoonlijke wensen en behoeften. Jij bepaalt, de kraamverzorgende volgt.

Kraamzorg betreft de zorg voor moeder en kind tijdens de bevalling en gedurende de acht tot tien dagen daarna. Deze periode wordt de kraamtijd genoemd. In de kraamtijd herstelt de moeder van de bevalling, en biedt de kraamverzorgende voorbereiding, verzorging en signalering / preventie. Op deze manier went iedereen aan de nieuwe gezinssituatie, zodat het gezin na de kraamtijd vol vertrouwen de zorg voor de pasgeborene voortzet.

Hoe maak je een babybedje op?

Kraamzorg is verzekerd vanuit het basispakket. Dit houdt in dat iedere kraamvrouw die in Nederland woont of werkt in beginsel verzekerd is. Het basispakket dekt de standaardzorg. Onder de standaardzorg wordt ook kraamzorg verstaan.

Een zorgaanbieder die kraamzorg in geheel Nederland aanbiedt. Bij ons aangesloten gediplomeerde zorgverleners staan gedurende de kraamperiode klaar voor o.a. moeder en pasgeborene.