Waar moet een speenkoord aan voldoen?

Veel pasgeboren baby’s hebben een zuigbehoefte. Ze gebruiken dan hun knuistje om op te zuigen of ze krijgen een fopspeen aangeboden. Wanneer jouw kleintje gebruik maakt van een speen, zul je het probleem herkennen dat deze wel eens ‘verdwenen’ is. Het speentje ligt op de grond of tussen de lakentjes en je kleintje kan er niet bij. Een oplossing voor dit probleempje is het gebruiken van een speenkoord met naam

Om te weten waar een speenkoord aan moet voldoen moet je eerst weten wat een speenkoord is.

Het woord zegt het eigenlijk al zelf. Een koord aan een speen. Een speenkoord is vaak een koord met kralen eraan. Je kent het vast wel. Je kind heeft zijn of haar speen in de mond en hij of zij laat de speen vallen. Dit is super onhygiënisch als de speen steeds op de grond valt en dan weer in de mond gaat van het kindje. Daar is dus een speenkoord voor. Die zorgt ervoor dat de speen niet op de grond valt maar blijft hangen aan het kindje. Dit is helemaal prettig als je onderweg bent in de kinderwagen of op de fiets. Zo voorkom je dat de speen op de grond valt en deze kwijt raakt.

Is een speenkoord veilig?

Een speenkoort moet aan de NEN-EN 12586+a1 norm voldoen. Dit betekent dat speenkoorden aan bepaalde regels moeten voldoen voor de veiligheid van het kind. Als een speenkoord niet volgens deze regels gemaakt is mag de speenkoord eigenlijk niet verkocht worden. Dit voorkomt dat het kind kan stikken. Een speenkoord mag bijvoorbeeld geen losse deeltjes hebben. Dit kan in de mond van het kind terecht komen. 

Als je een speenkoord wilt aanschaffen doe dit op een Nederlandse of Europese webwinkel. De speenkoorden uit China zijn vaak niet veilig. Kijk ook of de clip soepel open en dicht gaat. De vingertjes van het kindje kunnen hiertussen komen en dan wil je het soepel open krijgen natuurlijk. 

Wat heel belangrijk om te onthouden is dat een speenkoord geen speelgoed is dus gebruik dit alleen in toezicht van een volwassenen. Gebruik een speenkoord vooral niet als het kindje gaat slapen. In bed gaan ze heen en weer en is de kans op stikken nog groter. Als ze in bed liggen gebruik dan een speendoekje in plaat van een speenkoord. 

Zelf maken of kopen?

Nu denk je misschien ik wil zelf een speenkoort voor mijn kleintje maken, maar is dit wel zo verstandig? Nee dat is het niet. Je wilt immers ongelukken voorkomen met je kleintje. Daarom kan je het beste een speenkoord met naam kopen. Zo voorkom je dat er ongelukjes gebeuren, kralen losraken en je kleintje deze in de mond stopt. De veiligheid van je kindje staat natuurlijk voorop. Daarom kun je het beste een speenkoord kopen bij een bekwame verkoper zoals By Thirza. Een speenkoord met naam is niet alleen leuk, maar ook ontzettend handig. Zo weten ze op de opvang bijvoorbeeld altijd dat het speentje bij jouw kleintje hoort. Daarnaast kun je hier zelf je speenkoort samenstellen zodat deze helemaal naar je smaak is.